Hírek

Tisztelt partnerünk / leendő partnerünk!

A kéményseprői szolgáltatást
Önnek kötelező megrendelni, de nem kötelező minket választania!

Mint azt már a gyakorlatból Ön is tudja, hogy a 2015. évi CCXI. törvény értelmében a gazdálkodó szervezetek(vállalkozók) székhelyein, telephelyein kötelezően kéményseprő szolgáltatást kell megrendelnie, mely díjköteles. (A lakosság számára a 1818 telefonon díjmentesen rendelhető meg.) Térségünkben már több cég is foglalkozhat az Ön kiszolgálásával. A Katasztrófavédelem honlapján bővebb felvilágosítást kaphat, a szolgáltatókkal és díjaikkal kapcsolatban.

Néhány fontos tudnivaló:

A kéményseprő nem hatóság.
Nem kötelezheti önt semmilyen irat, számla, szerződés bemutatására, ingatlanába való beengedésére. A kéményseprő egyszerű szolgáltató. Az Ön kötelességének végrehajtását, illetve elmaradását, szankcionálását csak a Katasztrófavédelem illetékes hatósági részlege teheti meg, megbízólevéllel, írásbeli értesítéssel, adatbekéréssel. A kéményseprő nem helyezhet büntetést kilátásba.

A kéményseprő, csak az Ön megrendelése alapján végezhet szolgáltatást, és kérhet ezért díjazást. A munka elvégzését a megrendelése és árajánlatának megadása után kezdheti meg, amit Ön a kitöltött munkát igazoló Tanúsítvány aláírásával igazol. Ezen aláírás elegendő a díjfizetés követelésére.
Ragaszkodjon az előzetes írásbeli árajánlat kéréséhez, amelyen szerepel a szolgáltató neve, elérhetősége, a munkatársának neve, telefonszáma. Minden kéményseprő egyedi igazolvánnyal tudja magát igazolni. A díj megismerése után nem kötelező Önnek azonnal döntenie, korlátlan idő áll rendelkezésére a többi szolgáltatótól való árajánlat kérésére is. Csak ezt követően egyeztessen időpontot, írja alá a megrendelőt, majd vegye igénybe a szolgáltatást. Ne feledje! Nem mindegy milyen sorrendben ír alá, mert később már nem tudja igazát bizonyítani. Ha a Tanúsítványt aláírta, akkor már nehéz bizonyítania, hogy nem ismerte meg a díjszabást. Az árajánlat megkéréséhez ne egyezzen bele a helyszíni állapot megtekintését mellőző árajánlat kérésbe, mert a későbbiekben hivatkozási alap lehet, hogy Ön rosszul adta meg az adatokat. A díj megfogalmazásakor nem elég az egy kéménnyel kapcsolatos nettó díjat megismerni, hiszen bekötések száma, méretek, elhelyezkedések a helyszínen módosíthatják a díj mértékét. Ne felejtkezzen el a kiszállási díjakról és egyéb járulékok megismeréséről sem. Az árajánlat kéréséért is díjat számolhatnak fel egyes szolgáltatók.

Az árak ismeretébent Ön döntse el kinek a szolgáltatását igényli.
Rendelje meg tőlünk a szolgáltatást, s így jelentős kedvezményeket kaphat!